2019 - Året for "shop-a-stop"

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg altid har haft nemt ved at styre mit forbrug på tøj og andet krimskrams. For det har jeg ikke. En overgang blev det ligesom min form for “trøstespisning”, hvis vi skal give det et synonym, der er til at forstå princippet i. Jeg brugte det helt ærligt som en mild form for selvmedicinering (et ord jeg virkelig ikke håber støder nogen). Når dagene blev lidt for lange, ensomme og grå - ja, så fandt jeg lidt kortvarig glæde i at købe mig selv en lille gave - eller to… I ved, sådan for at tilværelsen ikke skulle blive alt for sur.

Nu er det sådan, at jeg har forstået, at glæden ikke var kortvarig - den var falsk. Det var noget, jeg kunne nå at bilde mig selv ind i de maks 5 minutter, det tog at taste kortinformationer ind eller trykke en 4-cifret kode.

De her ligegyldige “trøstekøb” har aldrig været noget, jeg ikke havde råd til. Men det ændrer ikke på, hvor unødvendige langt størstedelen var. For jeg har jo det jeg skal bruge i mit klædeskab. Jeg har nok. Ja, jeg har nok rigeligt.

Derfor har jeg besluttet af 2019 skal være; “Det år jeg ikke brugte penge på nyt tøj”. Det år, jeg byttede "amok" i shop-amok ud med stop. Året for shop-a-stop!

Det sværeste bliver nok faktisk ikke at købe mig fattig i brugt tøj. Jeg har en kæmpe passion for sekund-hand og mener bestemt, at det er her, man gør sig de aller bedste og sjoveste handler! Læderjakken og smykkerne på billederne ovenfor er fx alle købt pre-loved 💛 Og så gør man tilmed vores kære planet en lille tjeneste. For at den her udfordring ikke skal blive alt for kedelig i længden, har jeg besluttet, at jeg må gøre mig ét enkelt second-hand fund om måneden. Men reglerne er at det KUN må være det ene køb (eller ingen køb selvfølgelig) og det SKAL være brugt. Intet nyt krimskrams i 2019! Starting this very moment!

For det første vil det nulstille (i hvert fald skrue væsentlig ned for) det afhængige forhold jeg har opbygget til det "at bruge penge". Det vil give mig en større forståelse og fornemmelse for, hvad ting koster, hvor meget pengene er værd, hvor langt de kan række etc. Det vil give mig mulighed for at spare godt op eller bruge pengene på ting, der giver mig større værdi i livet. Fx at kunne besøge mine veninder i Aalborg, at kunne invitere min kæreste ud at spise, at kunne tage til koncerter eller stand-up shows, at besøge min barndomsveninde i København. En masse gode ting, der vil gavne mit humør i laaaaangt højere grad end en ny t-shirt eller endnu et par sorte jeans. Ikke at forglemme den ekstra (og fantastiske) bonus med en planet, der kan trække vejret en lille smule lettere.

Hvis nogle af jer kunne have lyst til at tilslutte jer denne knap 11 måneders lange udfordring, så vil jeg rigtig gerne følge med i jeres kampe, sejre og månedlige stjernefund. Hvis I “tør” så brug hashtaggene #shopastop og #mindfashiondk på Instagram. Så følger jeg mere end glædeligt med og deler nogle af jeres gode historier her på bloggen og instagram! Ih, hvor jeg håber I er nogle, der bidder på den her fælles “shop-a-stop” challenge. Det ville være så sejt!

Smuk dag til jer alle ☀

Synes godt om

Kommentarer

Maria // FamilieFinanser
,
Hej Nadia.
Jeg synes du rammer rigtig godt plet med din formulering omkring den falske lykkefølelse.
Udtrykket om Pre-Loved vil jeg også tage til mig.
Jeg er et lidt andet sted i livet, så her er det for os et familieprojekt for 2019, om udelukkende at købe brugt, det indbefatter alt,både tøj og ting.
Kh Maria // FamilieFinanser.dk
mindfashion
mindfashion,
Hej Maria,
tusinde tak for din flotte feedback! Det betyder meget for mig!

Held og lykke med jeres familieprojekt ☀️ Det synes jeg bare er vildt sejt! 💪 Og man kan virkelig gøre sig nogle kanon gode fund ✨

Kh Nadia
nouw.com/mindfashion