#3 - Kunsten at...

... huske at trække vejret

Selvom det for kroppen er en naturlig fysiologisk reaktion, så kan det alligevel godt føles som om, at man nogle gange glemmer at få trukket ny ilt og energi ned i lungerne og ud i kroppen.

Jeg bliver utroligt (og irriterende) nemt stresset, og jeg kan snildt (men dumt) kæmpe mig igennem en uges gøren, før jeg egentlig opdager, hvor stopfyldt med tanker mit lille hoved er. Jeg er så småt ved at lære, at det er bedre at tage det i opløbet, end at skubbe sig selv helt derud, hvor al energi har forladt kroppen - hvor man har tabt pusten. Men det er ikke altid til at huske. For hverdagen er jo fyldt med ting, der SKAL gøres, som lektier, madlavning, oprydning osv. Ved godt at jeg sikkert har væsentlig mindre at se til i forhold til mange andre, men går man rundt med et hoved, som mit, der så hurtigt fyldes til randen med alle mulige bekymringer, så skal der desværre heller ikke meget til, før man føler sig presset.

Det jeg gerne vil med dette indlæg er, at hjælpe dem af jer, der måske har det lidt ligesom mig - dem som også en gang i mellem føler at de løber tør for luft. Og skabe fokus omkring, hvor vigtigt det er at give sig selv tid til bare at sætte sig ned, filtrere tankerne og trække vejret. Jeg ved i hvert fald at det hjælper mig. Og i stedet for at misse en hel uges undervisning på studiet, kan jeg, med en enkelt fridag i ny og næ, få ladet op og blive klar til de kommende uger. Som en bonus får jeg også meget mere ud af undervisningen, hvis jeg tager mig den fridag, for så er jeg veludhvilet og klar i hovedet, fremfor at sidde flere dage, eller uger, og forsøge at få underviserens krøllede sætninger til at give mening. Alliér dig med nogle søde studiekammerater og fortæl dem om din situation. De skal nok forstå! Der er en forskel - en meget stor en endda - på at være doven og på at være stresset. Og hvis du finder dig selv blandt mennesker, der holder af dig, så skal du heller aldrig bekymre dig om, at de nogensinde vil tænke den tanke - at "du bare er doven". Vær åben omkring dine problemer og kampe, så vil de også bedre kunne forstå. 

Jeg tænker at gøre en serie ud af disse "kunsten at..." indlæg. For jeg synes der er mange ting, der burde være nemme og mere en selvfølge, men som mange mennesker faktisk har svært ved, at få gjort eller passet ind i skemaet. Ting man skubber eller glemmer, fordi man måske nedprioriterer dem eller endnu ikke har fundet frem til dem som værende en faktor i ens velvære - eller (sommetider) mangel på samme.

Jeg har tidligere skrevet indlæggene: "Kunsten at lade de positive ting fylde mest" og "Kunsten at tro på sig selv". Begge disse indlæg er i samme dur og handler ligeledes om at få vendt tankegangen og mærke efter i kroppen.

Jeg håber, at I stadig nyder at læse med :-)

Skøn dag!

Synes godt om

Kommentarer

Laura
,
Søde Nadia,
Sikke en fin blog du har dig - jeg er vild med dine skriblerier! Fortsæt endelig med at skrive, tegne og være kreativ, for hold nu op hvor har du bare flair for det! Jeg håber du har det rigtig godt i Ålborg 😊
Knus Laura
mindfashion
mindfashion,
Åh tusinde tak, søde Laura!! Det simpelthen bare så skønt at få sådan en kommentar - Det betyder virkelig meget! Håber også du har det rigtig godt! 😊 Knus!
nouw.com/mindfashion