En ærlig snak om hud

Hudpleje er ikke noget jeg har skrevet om særlig meget før - kun en enkelt gang for MANGE år siden. Men jeg skriver en del om personlig velvære - og her har hudpleje, de rigtige produkter og en god rutine spillet en ret stor rolle i mit liv.

Jeg har nemlig siden jeg var kun 12 år gammel levet med en impulsstyret lidelse, der hedder Dermatillomani. Det er absolut kun noget, jeg indtil nu har delt med mine allernærmeste - men bloggen er et åbent og ærligt forum, og jeg vil derfor gerne dele lidt af min historie med dig.

Dermatillomani er en lidelse, hvor man, på baggrund af hvad der føles som ukontrollerbare impulser, får lyst til at pille i huden for at fikse den - hvor skørt det end lyder. Lidelsen er i familie med Trikotillomani, hvor man plukker hår ud og Onychophagia, hvor man bider negle (noget lidt flere måske kender til?) Der er i hvert fald ingen af dem, jeg har snakket med, der har kendt til Dermatillomani eller hvad det er for noget - så det er helt forståeligt, hvis du heller ikke gør. Det anslås nemlig at 1-3% af befolkningen lider af dermatillomani, men man regner med at tallet er større, fordi mange af dem, der oplever det, holder det hemmeligt, fordi de skammer sig. Det kender jeg godt.

Måden man behandler Dermatillomani på kan bl.a. være gennem kognitiv adfærdsterapi, hvor man i et psykologforløb arbejder på at blive opmærksom i øjeblikket impulsen indtræder. For når først man er det, så kan man forsøge at stoppe handlingen. Men det er meget nemmere sagt end gjort, og selvom jeg har været i et længere behandlingsforløb, er det først inden for den sidste måneds tid, at jeg har fået styr på mit problem. Som altså vel og mærket har fyldt i mit liv i de sidste 12 år…

For det fylder nemlig helt vildt - også meget mere end det burde! For det er jo for søren ikke din hud, der definerer hvor skøn du er som menneske! Men jeg ved det fylder! Og hvis du kan nikke genkendende til dette problem - så skal du vide, at jeg forstår dig!

God hudpleje kan altså derfor ikke “fjerne” dermatillomani. Men for mig har det været et af vendepunkterne, at finde en god plejerutine, hvor jeg tager mig godt af min hud og ikke belaster den ved at kradse eller klemme. Og hvor jeg før, om aftenen, kunne bruge 20 minutter på at scanne min hud for uperfektheder, så bruger jeg nu 5 minutter på en god rutine. Og jeg går i seng og står op glad for at se min hud i bedring - i stedet for til en masse ærgerlige mærker.

En anden ting, der har hjulpet mig rigtig meget, har været at åbne op omkring mit problem overfor mine nærmeste. For de vidste det faktisk ikke. Selvom de så mig uden makeup med mange røde pletter i ansigtet, så fik jeg dem spist af med, at jeg blot havde meget uren hud for tiden - hvilket ofte blev tilfældet fordi jeg konstant rørte ved den. Så del dine bekymringer med nogen omkring dig, du føler dig tryg ved - det er så sundt!

Hvis det ikke virker for dig, at dele det med nogen omkring dig, eller du blot derudover har brug for ekstra støtte, så er der også hjælp at hente ved det etablerede system. Fortæl din læge om problemet og hvordan det påvirker dig psykisk. Det gjorde jeg. Og i forbindelse med mit forløb hos psykiatrien fortalte jeg også om dermatillomanien - og det var blandt andet her, der virkelig begyndte at ske noget.

Men nu til de dejlige produkter, der har hjulpet mig til en god rutine. Her er de så!

Beauté Pacifique Submersive Serum Paradoxe / Beauté Pacifique Clinical Super3 Booster / Gisou Honey Infused Hair Oil

Beauté Pacifique Vitamin A Anti-Wrinkle Eye Creme / Paula's Choice 2% BHA Liquid / Clean Rain Eau de Parfum

Hårolien fra Gisou og parfumen fra Clean er jo ikke hudpleje produkter, men det er feel-good produkter, der giver følelsen af selvpleje og velvære - og det skader i hvert fald ikke! Beauté Pacifique er blevet mit absolutte yndlingsmærke, når det gælder hudpleje og disse 3 produkter er bestemt ingen undtagelse! Øjencremen er super lækker og fugter så godt rundt om øjnene. Serumen bruger jeg inden min creme og den trænger igen godt ned i huden og fugter helt fantastisk! Super3 Booster cremen fåes også i en billigere ikke-clinical udgave, som også skulle være helt vildt skøn! Så der er altså ingen grund til at kaste ekstra penge efter det - jeg har blot fået denne i gave af min mor, fordi min hud virkelig trængte til dyb, effektiv behandling på grund af de mange års pilleri. Toneren fra Paula’s Choice består blandt andet af salicylsyre, der helt forsigtigt og uden noget skrubberi eksfolierer huden, så den bliver renere og finere i teksturen.

Produkterne her er super gode til min hud. Det er rigtig svært at snakke hudpleje på andres vegne. Men indlægget her handlede også i højere grad om, hvad gode rutiner kan gøre af ændringer i dit liv. Selv små rutiner som god hudpleje.

Hvis du nåede helt herned så TAK og godt gået!!!

Skøn dag til dig!

Synes godt om

Kommentarer