En eksamen på “blokken”

Det gik op for mig i går, at jeg aldrig rigtig har delt noget fra eller omkring min uddannelse her på bloggen - ikke andet end at jeg har nævnt den hist og her. Så for at følge et af mine nytårsfortsæt om at turde skrive mere frit og vise mine små fotografi-, illustrations-, film- og designprojekter frem, så har jeg valgt at dele lidt fra en af mine eksamener under uddannelsen til Grafisk Designteknolog på UCN i Aalborg. Det her var nok et af de projekter jeg personligt var mest stolt af. Projektet var i forbindelse med afslutning på 3. semester, hvor jeg læste "Emballage Design". Derfor var det selvfølgelig et eksamensprojekt, hvor der skulle designes emballage. Til hvilket produkt var valgfrit - og da jeg har en kæmpe passion for smykker, blev det selvfølgelig dét jeg valgte at fokusere på.

For nogle år tilbage besøgte jeg for første gang det "upcoming designers"-marked, der hedder Finders Keepers. Hvis nogle af jer interesserer jer for design i alle afskygninger, så synes jeg bestemt I burde sætte et kryds i kalenderen næste gang det afholdes i enten Aarhus eller København. Det er så inspirerende og imponerende at opleve alle de kreative hoveder - og deres produkter - samlet på et sted. Og det er svært at komme derfra uden at skulle have en ting eller to med hjem 😍

På det her marked faldt jeg for første gang over smykkemærket "Kant by Rahbek" - en designer og et brand jeg har fuldt lige siden på deres sociale medier - ja, I får da lige et link til deres instagram. Jeg har det med at knytte mig stærkt til et brand, hvis jeg virkelig forelsker mig i deres univers og design - og det har jeg altså gjort med Kant by Rahbek.

Derfor var jeg slet ikke i tvivl om hvilket brand og produkt, jeg ville designe emballage til, da opgaven blev stillet.

Inspirationsboard / Inspiration hentet i smykkernes formsprog. Kant, råt, unikt.

Moodboard / Det univers og den følelse emballagen i sidste ende skulle udstråle. Mystik.

Proces og idé til design.

Selve udformningen af æsken. I de materialer jeg nu havde at gøre godt med :-)

Den færdige prototype jeg havde med til eksamen. Det var besværligt men billigt - og det hele værd!

Sabine Rahbek (personen bag Kant). Det var vigtigt for mig at æsken emmede af både designeren, brandet og smykkerne.

Jeg håber I kunne lide et lidt anderledes indlæg med fokus på min kreative side. For at være helt ærlig er det ret nervepirrende sådan at "lægge en eksamen på blo(kk)en" - men det er nu en gang det, jeg har sat mig som mål, at blive bedre til, i 2019.

God dag til jer alle 💛

Synes godt om

Kommentarer

KerinTobanelli
KerinTobanelli,
Virkelig nice! <3
nouw.com/kerintobanelli
mindfashion
mindfashion,
Tusinde tak ✨
nouw.com/mindfashion