Jeg vil gerne tilbage til...

Californien

Californien har stjålet en lille del af mit hjerte. I september sidste år rejste jeg, og en stor flok skønne studiekammerater, til Californien. Turen var en del af 3. semester på studiet Grafisk Designteknolog, og jeg havde glædet mig til den fra første skoledag!

Jeg har været i Oklahoma og New York, men aldrig nærmet mig vestkysten (bortsat fra et kort overlay i Seattle tilbage i 2007), så jeg var vildt spændt på at opleve den mere eksotiske del af USA (i min verden går de fleste destinationer med palmer ind under kategorien ”eksotisk”).

LA er et af de mest inspirerende steder jeg har været. Farver, mennesker, kultur, butikker, rulleskøjter, skateboards, natur, musik, biler, mode. Og trods alt det var det slet ikke så crowded og turistet, som jeg havde frygtet. Måske vi var der på et godt tidspunkt?

Nogle af mine favorit øjeblikke og oplevelser på turen var:

Universal Studios! Jeg ELSKER forlystelser – og jeg var totalt betaget af det her sted, og de forskellige ”filmverdener” man befandt sig i rundt omkring i parken. Man går fuldstændigt i barndommen igen (næste gang skal jeg helt klart også besøge Disney World!), og det er bare skønt, for en dag, at glemme alt hvad der hedder bekymringer og voksenliv.

Hiking op til ”The Hollywood Sign”. Det skal man jo! Hvis det ikke er et obligatorisk visit, når man besøger LA, så ved jeg ikke hvad er? Og selvom man har set det tusinde gange på film og billeder, så er der bare noget stort ved at stå der (med fantastiske veninder) og kigge op på de store hvide bogstaver! Og så er gåturen derop og den magiske udsigt udover LA-by altså også værd at tage med!

Venice Beach! Ja, jeg nævner nok alle de ting, de fleste har på rejseplanen, hvis de begiver sig over på vestkysten, men nogle ting skal man altså bare opleve. Venice Beach var fantastisk! Pulserende og farverig. Skøre mennesker og kreative sjæle.

Monica Pier. Følger man Venice Beach kommer man til Monica Pier. Den der lille forlystelsespark ude på molen, som vi alle har set i diverse amerikanske teenage-tv-serier, som den ultimative setting for first dates, heartbreaks og isvaffelspisning hånd i hånd. Der var mange mennesker, men det var til at komme til. Og min veninde og jeg fik da også kastet os til en halv-grim-ret-sød enhjørning i en af de der ”vind-en-bamse”-boder.

The Cheesecake Factory. Fordi – Cheesecake. Lille tip: Hvis du gerne vil have et glas vin til maden, og ligesom mig ikke ligner en over 21, så husk at medbringe dit pas. Kørekort var ikke nok…

Shopping! Der er for mange gode steder til at nævne dem alle. Men outlet-byerne er altid et hit. Og så var vi inde i ”The Grove” – en vildt flot shopping-by (ikke outlet). Vi var der om aftenen, så stedet var lyst så smukt op. Og så fik vi turens (efter min mening) bedste burgere på Umami Burger.

Anine Bing! Jeg kommer ikke udenom at nævne turen ind i Anine Bing’s butik. En af de flotteste butikker, jeg har været i, i mit liv. Og tøjet er jo bare spot on! Perfekt kombination af det kreative, rockede Los Angeles og minimalistiske, rå Skandinavien.

Der var mange flere gode oplevelser! Men det her indlæg er i forvejen blevet ret langt – så måske kommer der en volume 2 en dag? :D

Har nogle af jer været i Californien? Og hvad var jeres favorit oplevelser?

In English: One of the places I really want to visit again sometime in the future is California. I didn’t expect to fall in love with this place as much as I did. It was just so inspiring, colourful and influenced by so many different cultures. Some of my favourite experiences and moments were:

Visiting Universal Studios. It was just so much fun stepping into all of these different worlds inspired by various movies. And I just love amusement parks in general – they kind of makes me feel like a kid again.

Hiking up to the Hollywood Sign. The hike, the view and of course the big white letters! It was simply a great day and fun to finally see in real life.

Venice Beach and Monica Pier. Palm trees, creative people and colorful signs everywhere. And winning that pink unicorn-teddybear-thingy was a great plus :D

Cheesecake Factory – just because!

And of course all of the different shopping areas around LA. The Grove was one of the more beautiful ones. Especially at night, when the lights were turned on – so pretty! We had dinner at a restaurant called Umami Burger, which was – in my opinion – the best burgers on the whole trip.

At last I have to mention the Anine Bing store. My friend and I love her style and designs, so of course we had to visit her beautiful creative-LA-mixed-with-minimalistic-scandinavian inspired store. And it was even more amazing than we had imagined!

There are so many more places and moments to mention – but that will be in a later post.

What are your favorite places to visit in California?

Synes godt om

Kommentarer