Second hand i København

I min jagt på at blive mere ressource- og miljøbevidst, har jeg bestemt mig for at gå endnu mere all-in på second hand - også her på bloggen.

I juli flyttede vi til København fra Aarhus, og selvom vi nu har boet her i godt og vel 5 måneder, så har jeg slet ikke fået udforsket Københavns genbrugsscene. Og det vil jeg nu lave om på!

Jeg har derfor sat mig for, at besøge en række af de secondhand-butikker, jeg glædeligt følger på Instagram, for at kigge lidt på udvalg, mærker, atmosfære osv. Og jeg glæder mig! For jeg synes (helt ærligt) at det er SÅ meget sjovere at gå på genbrugsshopping, end at browse fast-fashion butikker, for du ved aldrig, hvad du falder over af spændende ting til gode priser.

Men det der med ikke at kunne være helt sikker på, om man nu kan finde det man skal bruge, når man søger efter det second hand, det tror jeg også, kan være det, der skræmmer nogle fra at udforske den form for shopping. For der er jo oftest kun én af hver og dermed også kun én størrelse. Men så er det jo så dejligt, at man med en portion tålmodighed og et åbent sind næsten altid vil kunne finde et godt alternativ.

Det fantastiske ved at bo i København er, at der er SÅ mange fine second hand butikker, men det betyder også, at jeg må besøge dem lidt af gangen - ellers blive både mine fødder og dine læse-øjne hurtigt meget trætte. Jeg besøger derfor 3 butikker ad gangen. Så kan vi forhåbentlig følge med begge to ;) I går besøgte jeg de 3 nedenstående - og det var lige så spændende som det var svært ikke at brænde flere december-penge af. Så jeg må ud på ruten igen i det nye år.

Glædelig jul og glædelig læsning!

First Class Second Hand / Godthåbsvej 57, 2000 Frederiksberg

Hos First Class Second Hand træder du ind i en flot butik med højt til loftet og smukt lysindfald. Ejeren, Sara, er enormt sød, smilende og imødekommende. Og man føler sig straks hjemme og rigtig godt tilpas i den varme, hyggelige atmosfære. Langs alle vægge hænger lækre second hand klæder - et stort og flot udvalg af tøj, sko og accessories i mange forskellige farver, mønstre, mærker og størrelser. Jeg tør godt at sige, at Sara har noget for stort set alle! Du finder både mange luksuriøse mærker herunder Ganni, Baum und Pferdgarten, By Malene Birger, Iro, Acne Studios, Prada, Marc Jacobs m.fl. og mere budgetvenlige mærker som eksempelvis Zara, Nike, And Other Stories og SamsøeSamsøe - alle nøje udvalgte, så de møder butikkens høje standard for kvalitet, stand og stil.

First Class Second Hand opererer på kommissionsbasis. Det vil sige, at de udstiller og sælger tøjet for private kunder, der så, ved salg, modtager en procentdel af salgsprisen. I denne butik er det 50% af salgsprisen - hvilket ligger i den rigtig pæne ende, når vi taler "second hand"-kommissionsprocenter.

I mine øjne er denne forretningsmodel en win-win for både butik, sælger og køber. Butikken har ikke et stort dyrt varelager, sælger får stor eksponering af sine ting og skal ikke selv røre en finger, og køber kan shoppe flot, lækkert kvalitetstøj til (oftest) kun en tredjedel af nyprisen. What’s not to like!?

Find den fine butik på instagram her: @firstclasssecondhand og hold øje med deres evigt skiftende (læs: evigt spændende!) udvalg!

Muda Nashi / Godthåbsvej 11A, 2000 Frederiksberg

Hos Muda Nashi træder du ind i en lille, eksklusiv og lækker butik - med sådan en, jeg vil næsten sige, “New-York eller Barcelona møder København”-vibe. Smukt beton-gulv, højt til loftet og et gyldent messingstativ i læderophæng pryder butiksvinduet. Let, overskueligt og minimalistisk! Ejeren Nana og hendes butiksassistent Frederikke er begge meget venlige, smilende og hjælpsomme. Hos Muda Nashi, som i øvrigt betyder “intet spild” på japansk (SÅ fint!), har du mulighed for at gøre magiske fund af både tøj, sko og smykker blandt mærker som Acne Studios, Alexander Wang, Balenciaga, Christian Louboutin, Isabel Marant, Lala Berlin og mange (mange) flere!

Så er du til en luksuriøs shopping oplevelse til gode priser og med fokus på miljøet, så kan jeg kun på det stærkeste anbefale dig at besøge fineste Muda Nashi! Her er rig mulighed for at finde både statement-pieces og kvalitetsbasics.

Læs mere om butikken og konceptet (klik her), besøg deres webshop www.mudanashi.com (ja, de sælger også deres mange flotte ting på nettet) og find dem på Instagram her: @mudanashi.

Second Wardrobe by Martine / Egegade 2, 2200 København N

Hos Second Wardrobe by Martine tager du et par trin ned for at træde en i den store butik i kælderniveau. Butikken er udstyret med et par store vinduer og er godt lyst op, så der er bestemt ingen problemer med at kunne kigge det mange stativer med lækre second hand sager igennem. De rå mursten i vindueskarmene adderer kun til charmen! Second Wardrobe by Martine har et meget bredt udvalg at gå på opdagelse i - jeg bemærker blandt andet at de her har en del tøj fra mere budgetvenlige mærker som Envii, Neo Noir, SamsøeSamsøe, Zara, H&M, Second Female m.fl. Og samtidig er der både Ganni, OH by Kopenhagen FUR, Gestuz, Acne Studios, Proenza Schouler, Toga Pulla + mange flere at finde!

Her er virkelig noget for både luksusshopperen og den prisbevidste! Og jeg kan igen kun anbefale, at man slår et smut forbi den fine kælderbutik med det karakteristiske ternede gulv.

Jeg fik ikke lige mulighed for at snakke med personen bag (som jeg vil gætte på hedder Martine?), men jeg har linket til butikkens instagram her: @second_wardrobe_by_martine og vil opfordre dig til at kigge med derinde - også hvis du bor langt væk! De sender nemlig ;)

Synes godt om

Kommentarer

lauraks
lauraks,
Super fede tips! <3
nouw.com/lauraks
mindfashion
mindfashion,
Så dejligt at du synes det 🤩 Og tak! 💛
nouw.com/mindfashion
kelaholm
kelaholm,
Virkelig fedt indlæg!
nouw.com/kelaholm
mindfashion
mindfashion,
Hej Kela, tusinde tak 💛 Det er jeg vildt glad for at du synes!
nouw.com/mindfashion