Start på en frisk - også garderobemæssigt!

Vi er godt inde i uge 3 af det nye år. 2020 - det er altså lidt vildt! Jeg fylder FEMOGTYVE i år - det forstår jeg heller ikke endnu.

Tilbage til indlægget: Da vi flyttede fra lejligheden i Aarhus og hertil København, måtte vi vinke farvel og på gensyn til vores lækre, gamle teaktræsgarderobe med masser af plads. I vores nye lejlighed er der nemlig indbyggede skabe - væsentligt mindre end hvad vi havde at gøre med før. Mindre plads og den evigt tilbagevendende lyst til at "komme godt i gang", når vi træder ind i et nyt år, gav mig endelig, for et par dage siden, motivationen til at gøre noget ved tøj-situationen. Og det fik mig til at tænke på nogle af de gode udrydningstips jeg fik med af Tini Owild under min StyleCoach-uddannelse sidste år - og dem vil jeg selvfølgelig rigtig gerne dele med jer, hvis nu I også skulle have lyst til at starte på en frisk - garderobemæssigt.

De 4 “udrydningsprincipper”

Tøjet skal ud af din garderobe hvis:

  • Du ikke bruger det (i gennemsnit en gang om måneden)
  • Det er outdated (med mindre du går efter en særlig tidsmæssige stil)
  • Det er slidt og forvasket
  • Det ikke passer mere (for stort eller for småt)


Vær ærlig over for dig selv i forhold til ovenstående “regler” - har du ikke brugt blusen i to år, så får du den højst sandsynligt ikke på - og så er det altså bedre, at en anden får glæde af den. Jeg forstår dog om nogen, at nogle ting kan have en helt særlig affektionsværdi. Jeg har altid været lidt af en “samler”. I dag er jeg dog kommet til et punkt, hvor jeg ofte kan overbevise mig selv om, at jeg jo altid vil have minderne lige meget hvad. Og det giver ofte ro nok til, at jeg godt kan skille mig af med nogle af de lidt specielle ting. MEN: Jeg beholder bestemt nogle her og der.

Det er rart at få ryddet ud. Fornemmelsen bagefter er god. Nu ved du, at alt i dit klædeskab er noget, du rent faktisk er glad for og kan lide at have på. Noget du føler dig skøn og godt tilpas i - og det er en dejlig og vigtig følelse.

"Og den form for genbrug
batter virkelig (...)
"

Nu kan du så bestemme dig for, hvor det frasorterede tøj skal hen. Skal det doneres i en god sags tjeneste? Skal du holde et lille loppemarked for familien? Skal du have en reol ved et sted som fx fine @komma_aarhus? Skal det til en luksus second hand forretning og sælges i kommission (find 3 steder i København her: Second hand i København)? Skal du have taget billeder af dine ting og sælge dem på Trendsales? Der er så mange muligheder i dag, for at give dine ting en “second chance” - og den form for genbrug batter virkelig klimamæssigt!

På med musikken eller podcasten og i gang!

God oprydning og skøn dag til dig!

Synes godt om

Kommentarer