StyleCoaching: Hvad kendetegner den enkelte stilkerne?

(Læs forrige afsnit “1. Hvad er stylecoaching?” og “2. Stilkernerne - hvad og hvorfor?” her)

Hvis du har læst forrige afsnit i denne serie; “Stilkernerne - hvad og hvorfor?” er du nu klar til dykke lidt dybere ned i de enkelte stilkerner. Vi skal kigge nærmere på:

  • Den klassiske
  • Den enkle
  • Den boheme
  • Den rå
  • Den afslappede
  • Den feminine

Lad os starte med første kerne - den klassiske. Den klassiske stilkerne kendetegnes bl.a. ved styles som jakkesæt, klassiske skjorter, rullekraver, v-pullovers, cardigans, polo’er og pencil skirts. Generelt er folk med den klassiske stilkerne tiltrukket af rene designs, få detaljer, farver som sort, grå, hvid, sand og blå - gerne ensfarvet eller med simple mønstre som striber, tern eller dyreprint. Se moodboardet nedenfor for inspiration.

Næste stilkerne er den enkle. Den enkle kerne kendetegnes ved at være minimalistisk og underspillet. Har du en enkelt kerne vil du oftest være tiltrukket af afdæmpet, ensfarvet tøj i sort, grå, hvid eller brun med anderledes, grafiske detaljer som fx et asymmetrisk snit eller søm i kontrastfarve. Du nyder virkelig overraskelserne i et ellers minimalistisk design. (Se moodboardet nedenfor for inspiration)

Så kommer vi til den boheme kerne. Er din kerne den boheme-kerne, så føler du dig godt tilpas i eksempelvis tunikaer, hørbukser, lag-på-lag, løstsiddende og komfortabelt tøj og mange accessories. Stilen er afslappet men med mere drøn på farver og mønstre, end hos den afslappede stilkerne. (Se moodboardet nedenfor for inspiration)

Hører du til den afslappede stilkerne føler du dig generelt godt tilpas i basic design ude for mange detaljer. Tøj, der er behageligt at have på - som ikke sidder for tæt til kroppen - og hvis det gør, er det noget med stræk. Noget af det du har det rigtig godt i er måske t-shirt, sweatshirts og striktrøjer. I din garderobe vil der være mange basis farver som sort, grå, blå, hvid, brun og army - men der kan selvfølgelig sagtens snige sig stærkere farver ind også. Du vil helst ikke klæde dig “for fint” og kan godt lide det lidt sporty, casual look. (Se moodboardet nedenfor for inspiration)

Så er det tid til lidt Rock ’n Roll! Hvis ripped jeans, læderjakker, t-shirts med “slidte” prints, cowboy-inspirerede støvler og nitter er din ting, så har du højst sandsynligt en stilkerne. Du kan godt lide, at dit tøj ser lidt “brugt” og “slidt” ud - og det er helt med vilje - tøjet må ikke være for pænt. Af farver har du mest i sort, grå, hvid, denim-blå og army.

Det er her jeg hører til - ikke fordi jeg er full-on Rock ’n Roll i min stil, men fordi jeg føler mig lidt ved siden af mig selv, hvis ikke jeg har et råt islæt i mit look. Det kan være noget så simpelt som nogle rå smykker til en ellers feminin kjole - men mangler smykkerne føler jeg mig slet ikke som mig. Det er sådan du også skal se på stilkernerne. Og så er det vigtigt at nævne at en stor del af min garderobe består af t-shirts med print, læderjakker og rå boots - det er den anden ting, du skal kigge på, når du skal finde din stilkerne - men det kommer vi til i næste afsnit.

Sidst, og lige så vigtig, har vi den feminine stilkerne. Folk med en feminin stilkerne vil føle sig godt tilpas i kjoler og nederdele, men går også gerne i bukser. Du kan måske godt lide et par fine stilletter og er også vild med at bruge elegante smykker. Smukke deltaljer som fx læg, pufærmer, perlemorsknapper, draperinger, blonder og flæser kan have en særlig tiltrækningskraft på dig - og de fleste af dine overdele vil have en af disse detaljer. Du er generelt til bløde linjer, bløde materialer som silke og viskose. Og så er det vigtigt at nævne, at ikke alt i dit skab behøver at være lyserødt og blomstret - feminine styles kan sagtens også være sorte, hvide og grå!

Nu skal vi snart til at finde DIN stilkerne - så læs endelig med i næste afsnit!

Smuk dag til dig!

Alle plancher er nogle jeg har lavet til formålet. Tøjet på plancherne er fra Zalando og billederne fra Pinterest.

Synes godt om

Kommentarer