Til dig, der også godt kan lide at træne hjemme

I mange år havde jeg et medlemskab til fitness - nogle gange gik det godt. Jeg var in-the-zone og havde masser af motivation. Andre gange gik det knap så godt, og jeg kunne nærmest ikke slæbe mig selv afsted. De måneder var det rigtig træls at se pengene (250 kr. månedligt) brænde op i mangel på lyst til at skulle over at træne (foran alle de mennesker).

Jeg ved godt, at det er noget, der bor i hovedet på én, det der med at “andre kigger på mig”. Men det havde boret sig så godt fast mit hovede, at jeg simpelthen ikke nød at komme over og træne længere. Tankerne fyldte for meget - og det var egentlig derfor jeg begyndte at løbe.

Jeg begyndte at løbe udenfor - bare mig. Og det var virkelig en befrielse at løbe der helt i min egen verden. Fri fra for mange mennesker. Det ledte til, at jeg fandt ud af, hvor meget jeg nød bare at være mig, når jeg trænede. Og derfor begyndte jeg at kigge mig om efter andre træningsmuligheder, udover løb, som jeg ville kunne gøre i mine egne trykke omgivelser.

Hvis du er struktureret og tålmodig, kan du sikkert sagtens selv sammensætte en form for træningsprogram til brug derhjemme. Men for mig skal det være nemt og lige til, for at de demotiverende tanker ikke får lov at bestemme. Så jeg søgte efter nogle, der havde lavet et kompetent, fedt træningsprogram, som jeg kunne få glæde af. Og det fandt jeg!

Keep it cleaner

Første hjemmeside og app hedder Keep It Cleaner (www.keepitcleaner.au). Det er to skønne australske piger, Laura og Stephanie, der står bag platformen, der både tilbyder HIIT, Strengh, Boxing, Running, Yoga og Pilates-sessions varende omkring 30 minutter inklusiv opvarmning og udstrækning. Det er nemt, hurtigt og effektivt! Og så er de så hyggelige at “træne sammen med”. For de to piger, laver øvelserne med dig. Ikke live selvfølgelig, men man føler lidt, at man kæmper sig igennem øvelserne sammen - og det er altså meget cool.

Udover en ny træningssession hver dag, får du også opskrifter på både morgenmad, middagsmad og aftensmad dagligt. Så der kan ikke være mange gode undskyldninger tilbage for ikke at lægge stilen bare lidt om - til den rigtig gode side.

Medlemskabet her koster ca. 82 kr. hvis du betaler månedligt, 70 kr. månedligt, hvis du betaler pr. kvartal eller 40,5 kr. månedligt, hvis du betaler for et helt år.

Ro Yoga

Næste hjemmeside, der bestemt fortjener en plads på listen er danske (ja, faktisk silkerborgensiske) Ro Yoga (www.royoga.dk). Ro Yoga er stiftet af Simone, som også er personen, du får glæde af at “træne med”. Igen ikke live selvfølgelig. Men hver uge, kan du glæde dig over nye kvalitetsyogavideoer på hjemmesiden. Og her er igen noget for en hver. Fra yoga-nybegynderen til den øvede yoga-stjerne. Du kan sortere videoerne efter varighed, intensitet, sværhedsgrad eller serie. Jeg har blandt andet hæftet mig ved Ro Yoga’s “Stiv som et bræt”-serie, som lyder til at være skræddersyet til mig og mine stive fynske ben (som vi siger i familien).

Et medlemskab hos Ro Yoga koster 100 kr. hvis du betaler månedligt, eller 83,33 kr. månedligt, hvis du betaler for et helt år.

Endomondo

Sidste app, jeg gerne vil nævne i denne omgang er til alle jer der allerede løber eller gerne vil i gang med det. Endomondo er efter min erfaring klart den bedste app til alle, der gerne vil vide lidt mere om deres løb - distance, gennemsnitshastighed, tid, kalorier forbrændt, væskebalance, stigning på ruten osv. Jeg synes personligt at det er super motiverende, at holde øje med min løbeudvikling. På den måde kan jeg se hvor jeg forbedrer mig, og hvornår jeg opnår mine mål og delmål. Så Endomondo skal helt klart have et shoutout herfra! App’en kan sagtens, for en hobby-løber, bruges med den version, der er gratis. Vil du have endnu mere info om dit løb, træningsplaner, pulszoner osv., kan du opgradere for 75 kr. månedligt eller 375 kr. årligt.

Jeg håber det gav dig lidt inspiration til, hvordan du også kan få trænet derhjemme. Du kan selvfølgelig også tage i fitnesscenteret og bruge disse app’s/hjemmesider til træningsinspiration der. Det er en win-win! :D

Smuk dag til dig!

Synes godt om

Kommentarer