Sådan får du solgt dit brugte tøj…

Billeder lånt fra Mega Kup Aalborg's facebookside. Læs videre for at finde ud af, hvorfor vi havde sådan nogle frygteligt flotte pandebånd på 😂

Som jeg har skrevet om nu af flere omgange (og helt sikkert vil fortsætte med) er jeg helt vildt med at købe second hand tøj. Man kan gøre sig de fedeste fund, oftest til kun en tredjedel af nyprisen, og man har også lidt bedre samvittighed, end når man går ud og spenderer sine penge på noget splinternyt.

Udover at være vild med at jagte de gode fund, kan jeg også rigtig godt lide selv at sælge ud af mit klædeskab. På et tidspunkt havde jeg den idé, at der skulle være et konstant flow i min garderobe, således at jeg, hvis jeg købte noget nyt, også skulle sælge en ting. Det har jeg ikke helt overblik over, om jeg har gjort, men tanken er da god. På den måde har man en garderobe “i bevægelse”, der aldrig går hen og bliver kedelig.

Jeg ved at det for nogle kan være lidt uoverskueligt sådan at først at få ryddet ud, for derefter at skulle have taget billeder af det hele, vasket det hele, oprettet annoncer på diverse second-hand hjemmesider/apps, forhåbentlig finde sig en køber, for til sidst at få det pakket og sendt. Ja, man bliver jo helt forpustet.

Til de af jer, der måske har det sådan (pssst! Det har jeg også, det er der intet i vejen med) vil jeg klart anbefale jer, at tage en søndag ud af kalenderen og tilmelde jer med en stand på et marked. (Jeg vil dog stadig anbefale at I lige vasker tøjet og giver det en gang med fnugrullen - det sælger bedre og betaler sig derfor i sidste ende 😄) Der er så mange gode markeder rundt omkring i landet - mange også gratis at have stand på - så det er bare med at få Google’t lidt og tilmeldt sig.

Jeg synes personligt det er rigtig hyggeligt at have en stand på sådan et marked. Jeg har 2 gange nu haft en stand ved Mega Kup, i henholdsvis Aarhus og Aalborg, og det har begge gange været nogle gode oplevelser. Specielt sidste jul i Aalborg, hvor jeg, sammen med min skønne veninde, vandt titlen som årets julesælger - det kan vi smile af i mange år ✨

Det skal lige siges at man på Mega Kup betaler pr. meter bord og stativ man vil leje/medbringe, så det skal man selvfølgelig lige tænke ind og trække fra i profitten fra dagens strabadser. Der møder dog oftest en hulens masse skønne og købeglade piger op til Mega Kups markeder, så jeg har personligt ikke haft problemer med at tjene pengene hjem igen.

(Min veninde og jeg sælger i øvrigt ud igen i Aalborg d. 9. marts til Mega Kup's første marked i 2019. Kom endelig forbi 🙌)

Mine bedste råd, hvis du vil sælge ud på et marked, er at:

 1. Gøre lidt ud af din stand
  Det skader aldrig med en hvid dug, eller en skål med karameller enkeltvis pakket i papir (det synes folk som regel er lidt mere lækkert end pebernødder eller “ClickMix”). Det tøj du har liggende på bordet bliver præsenteret på en flot neutral baggrund, og der er lidt godt til dine stand-besøgende.
 2. Have et stativ med
  Hæng dine bedste ting på bøjler og sørg for at skifte ud en gang i mellem, hvis interessen falder lidt, eller nogle af dine ting bliver solgt - tomme bøjler roder! Du kan eksempelvis eksperimentere med at hænge dine personlige favoritter forrest, farvekoordinere eller kategorisere for at gøre dit udvalg iøjenfaldende for de besøgende.
 3. Smile!
  Det hjælper ALTID at smile. Smil til dem der går forbi din stand - også selvom de måske ikke viser den store interesse. De vil med større sandsynlighed huske dig og komme forbi din stand senere.
 4. Lade interesserede vide, at du er til at handle med
  Så snart jeg har et par besøgende ved min stand, lader jeg dem vide, at jeg er til at handle med. Det fungerer som en ice breaker, vækker som regel personens interesse, og åbner op for muligheden for kommunikation omkring pris, mængderabatter osv.

Til jer, der måske har det bedst med at sidde med jeres lille “salgbiks” hjemmefra, og sælge over hjemmeside/app, har jeg også et par råd. Selvom jeg synes processen kan være lidt langsommelig, sælger jeg også ud af mit tøj på nettet.

Mine to go-to places er Trendsales og Tradono. Begge fungerer både som hjemmeside og kan hentes som app. Med hensyn til Trendsales bruger jeg dog udelukkende hjemmesiden, da app’en endnu ikke er helt velkørende til min tålmodighed. Til gengæld har Trendsales (efter min vurdering) stadig det største udvalg (flest sælgere) - de har efterhånden også opereret i en rum tid (læs: ca. 15 år), i forhold til Tradono, der blev stiftet i 2013-14 stykker (mener jeg). Tradono har på den anden side en rigtig god app, der er enormt overskuelig, nem at navigere i og har en kanon chatfunktion, der gør det let at kommunikere, sælger og køber i mellem.

Du kan eventuelt benytte dig af begge platformes fordele, ved at lægge dine annoncer op begge steder. Og hvis noget ikke sælger det ene sted - så prøv det andet - der vil med garanti være nogle andre, der ser det.

Mine bedste tips (baseret på personlige betragtninger), hvis du ønsker at sælge dit tøj på Trendsales eller Tradono, kommer her:

 1. Tag gode billeder af tøjet
  Jeg gør det godt nok ikke selv, men jeg ved at det sælger langt bedre, hvis billederne viser tøjet en person - og helst dig selv, så folk ikke betvivler, om det nu overhovedet er noget tø,j du har derhjemme. Bruger du et billede af en eller anden kendt person, kan det hurtigt skabe lidt mistillid (med mindre du er hende den kendte selvfølgelig 😉)
  Derudover er det vigtigt at tage billederne i et godt lys og helst på en baggrund i kontrast til tøjet, så køberen har mulighed for at se design, snit og detaljer bedst muligt. Sidst er det vigtigt ikke at overredigere dine billeder. Redigering kan gøre rigtig meget godt ved et billede, men lige præcis med tøj, kan det hurtigt komme til at give det en helt forkert farve, og så bliver køberen altså skuffet, når hun modtager en kjole hun troede ville være "hvid/guld", men viser sig at være "blå/sort" (den kjole kan vi vel alle huske?) Så hold dig til kun at justere på eksponering og kontrast - and don’t over do it.

 2. Brug tid på at beskrive, hvad det er du sælger
  Som køber kan det være lidt træls, hvis man er faldet over det, der ligner en flot sort læderjakke, lige som man havde ledt efter, men sælgeren hverken har skrevet størrelse, materiale, farve, mærke eller andet info på annoncen. Så må man som køber vente på svar fra sælger, eller lede i kommentarfeltet efter, om andre skulle have siddet med samme spørgsmål og været heldige at få svar.
  Gør dig selv og dine mulige købere den tjeneste at beskriv det du sælger så omhyggeligt, som muligt. Du behøver ikke at skrive hvor og hvornår du sidst jakken havde jakken på, men det er rigtig rart at vide, hvis den faktisk er mørkegrøn - og ikke sort - før den ligger hjemme i postkassen :-)

 3. Svar på henvendelserne fra interesserede, så snart du har tid
  Der er en ærgerlig følelse at vente på svar fra en sælger i flere dage. Jeg har selv siddet på begge sider af “bordet”, og køberen hopper simpelthen fra. Og det er ærgerligt - for du kunne have tjent lidt lommegysser, og køberen været blevet begejstret for sin næste garderobe-rotation. “Garderotation” 😜
  Så hvis du har tid og overskud, så gør dig selv den tjeneste at få svaret på de henvendelser, der måtte være på dine annoncer. Køberen står ikke længere og tripper i venteværelset, og du kan med god samvittighed flytte fokus over på noget andet.

 4. Sæt en pris
  Personligt falder min interesse hurtigst på de annoncer, hvor sælgeren har prissat sit tøj. Det gør det nemt og hurtigt for mig, som køber, at vurdere, om sælger og jeg er langt fra eller tæt på hinanden prismæssigt. Og det kan også være netop prisen, hvis den er rigtig god, der får mig til at klikke ind på annoncen, selv hvis det ellers ikke var noget af det, jeg var på udgik efter. Men sæt nu ikke sådan en urealistisk “lokkepris” på 5 kr. for en Isabel Marant t-shirt, bare for at få folk ind på annoncen, hvor de herefter kan læse sig til, at du faktisk vil have 500 kr. Det er kun til gene.

Hvis du nåede helt ned til slutningen af det her indlæg, så fortjener du en klapsalve! Det blev nok mit længste indlæg hidtil, men jeg brænder så sørens meget for den her del af “shopping” og salg, så jeg håber det var til at overkomme - og at du forhåbentlig fik lidt inspiration med herfra. Held og lykke med salget!

Og god dag til jer alle ☀

Synes godt om

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229